Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روز‌های گذشته بارش های رگباری باران موجب جاری شدن سیل در روستای کهیا در شهرستان طارم زنجان شد و علاوه بر آب گرفتی شش منزل مسکونی، خسارات چشمگیری نیز به مزارع باقلا، سیب زمینی و گوجه در این روستا وارد کرد. ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۸ استانها زنجان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، استان زنجان همانند بسیاری از نقاط کشور با سیلاب‌های زیادی در مناطق مسکونی مواجه بوده و در جهت کاهش خسارات سیل در مناطق مختلف آن نیازمند تداوم انجام مطالعات آبخیزداری وکنترل سیل در حوضه های دربرگیرنده مراکز مختلف جمعیتی شهرها و روستاها و سپس اجرای پروژه های آبخیزداری و کنترل سیل در این حوضه ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در محدوده سکونتگاه های انسانی به‌طور غالب، روش‌های سازه‌ای برای کاهش خسارات ناشی از سیلاب، بکار گرفته می شود که کنترل سیلاب به این روش نیازمند دیواره سازی در طرفین آبراهه ها و رودخانه ها  در محدوده‌های شهری و روستایی و غالبا پرهزینه است.

به طور کلی تاسیسات و سکونتگاه های شهری و روستائی واقع در دامنه های باشیب زیاد و نیز حاشیه و مسیر رودخانه ها و آبراهه های سیلابی استان در معرض خطر سیل قراردارند و این پدیده درمحل هایی که درحریم آبراه ها دخل و تصرف، تجاوز و ساخت و سازی زراعت انجام شده احتمال وقوع خسارات سیل به چند برابر افزایش پیدا کرده و کم توجهی به حفاظت از منابع طبیعی و انجام شخم های موازی شیب در اراضی زراعی، افزایش تعداد دام به چند برابر ظرفیت تولید علوفه در حوضه ها، رسوب زائی فزاینده در اجرای پروژه های عمرانی از قبیل احداث جاده ها و بهره برداری از معادن، آلوده سازی منابع آب و خاک در اثر آزاد سازی زباله های شهری و روستائی پایداری منابع موجود در آبخیزها را به مخاطره انداخته است.

در روز‌های گذشته بارش‌های رگباری باران موجب جاری شدن سیل در روستای کهیا در شهرستان طارم زنجان شد و علاوه بر آب گرفتی شش منزل مسکونی، خسارات چشمگیری نیز به مزارع باقلا، سیب زمینی و گوجه در این روستا وارد کرد حال سوال اینجا است آیا تدابیر لازم برای عبور از این سیل اندیشیده نشده بود؟ چه عواملی موجب ایجاد سیل و خسارت در این روستا به کشاورزان شد؟

جعفر بیات در گفت و گو با خبرنگار تسنیم از زنجان اظهار داشت: برای اجرای پروژه آبخیزداری در شهرستان طارم، 1000 میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته است، که این اعتبار اختصاص یافته جهت احداث سازه کنترل سیلاب در بالا دست روستای کهیا که دچار سیلاب شد در نظر گرفته شده تا برای این امر هزینه شود.

وی افزود: اگر در طی سال اعتبار بیشتری جذب شود در جهت احداث سازه های بیشتر در این منطقه که دچار سیلاب شد استفاده خواهد شود  تا بر روی سیلاب های احتمالی کنترل بیشتری انجام گیرد.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان این که تا حال حاضر آبخیزداری استان در این منطقه از طارم اقداماتی انجام نداده است گفت: باوجود اجرای طرح هادی در روستای کهیا ظاهرا مسیر با ابعاد لازم برای عبور سیلاب از بستر طبیعی آبراهه موجود در بافت روستا تعبیه و یا بازگشایی نشده که شاید در اثر عدم همکاری کافی اهالی با بنیاد مسکن بوده و لذا سیلابهای با دبی نه چندان بالا نیز در روستا خسارت ایجاد کرده است.

این مسئول خاطر نشان کرد: مردم نیز همراهی مناسبی نیز نداشته اند و علاوه بر عدم باز گشایی مسیر عبور سیلاب اقدام به ساخت و ساز و کشت محصولات کشاورزی کرده و موجب مسدودی این مسیل شده اند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به این که در حال حاضر از محل اعتبارات ملی 16 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار برای اجرای پروژه های آبخیزداری در استان در نظر گرفته شده است تصریح کرد: 2 میلیارد تومان اعتبار نیز از محل اعتبارات استانی اختصاص یافته که امکان افزایش این مقدار نیز وجود دارد.

وی با بیان این که چند روستا در طارم وضعیت روستای کهیا را دارند ابراز داشت: در این روستا ها نیز مسیل از وسط روستا رد شده است اما روستائیان اقدام به ساخت و ساز کرده و حریم سیلاب را تصرف نموده اند که حتی سیلابی با دبی پایین نیز خساراتی را در پی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: از اهالی محترم روستاهای طارم و همه روستاهای استان درخواست میکنیم بستر و حریم دره ها، آبراهه ها و رودخانه ها را آزاد بگذارند تا متحمل خسارت سیلاب به تاسیسات مسکونی یا باغی و کشاورزی نشوند.

انتهای پیام/ش

R1377/P/S6,59/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اجرای پروژه کنترل سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۵۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی، گفت: بارش باران های بهاری شب گذشته در بیشتر شهرستان باعث جاری شدن روان‌آب و تشکیل سیلاب شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علیرضا نصرآبادی با اشاره به وجود بیش از 2300  سازه آبخیزداری در سطح استان، اظهار داشت: تا ظهر پنجشنبه حدود 13 میلیون مترمکعب رواناب در این سازه‌ها مدیریت شده‌اند و با توجه به ادامه بارندگی‌ها این میزان افزایش خواهد داشت. 

وی افزود: وجود این سازه‌ها باعث شد، حجم زیادی از سیلاب مدیریت و میزان خسارت‌های کاهش یابد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به پیامدهای تغییر اقلیم، گفت: تغییر زمان بارندگی‌ها و نیز نوع آن که شکل رگباری به خود گرفته و همچنین خشکسالی‌ها که موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش نفوذ پذیری خاک شده است، سیلابی شدن بارش‌ها را به دنبال دارد.

نصرآبادی تصریح کرد: در این بارندگی‌ها دو بندسار که متعلق که متعلق به این اداره کل نبوده شکسته است و خساراتی به بار آورده است. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی از شهروندان تقاضا کرد: قبل از ساخت بندسار با مراجعه به ادارات منابع طبیعی از مشاوره فنی رایگان همکاران این اداره کل برخوردار شوند تا در زمان وقوع سیلاب متحمل خسارت نشوند. 

وی ادامه داد: وجود سازه‌های آبخیزداری در کنار طرح‌های نهالکاری می‌تواند شرایط منطقه را برای کاهش پیامدهای خشکسالی و سیلاب بهینه کند. 

انتهای پیام/ 252/

دیگر خبرها

  • مطالبات مردم روستاهای آبپخش پیگیری می‌شود
  • عمران وآبادانی روستاهای استان در قالب طرح هادی
  • هزینه خسارت سیل به روستاهای سیستان و بلوچستان اعلام شد
  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات
  • کاهش ۷۰ درصدی خسارت سیل با اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری
  • افزایش ۳.۶ برابری سرانه بودجه شهرداری استان
  • تخلیه روستاهای بحرانی زیرکوه‌
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • آخرین اخبار از سیل خراسان جنوبی؛ تخلیه برخی از روستاهای زیرکوه
  • ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد